Telefon : +90 (216) 564 90 00

info@ozyegin.edu.tr

3 Lisansüstü Mezunu

Birce Adsanver

Birce, lisans derecesini Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden aldı. Lisans eğitimi sırasında tedarik zinciri yönetimine ilgi duydu ve ilgili kurslar aracılığıyla bu alanda bilgi ve beceriler edindi. Son sınıfta Unilever'in Tedarik Zinciri Reaksiyonu Projesi'ne katılarak teori ve pratik arasında köprü kurmasına olanak tanıyan değerli deneyimler kazandı. Ayrıca lisans eğitimi süresince ÖZÜ Akran Danışmanı Programı'nda akran danışmanı olarak görev yaptı ve çeşitli öğrenci kulüplerinde aktif rol aldı.

Eğitimine aynı bölümde yüksek lisans programına başlayarak devam etti ve topluma katkılar sağlama motivasyonuyla araştırmalarını insani yardım lojistiği ve afet yönetimi üzerine yoğunlaştırdı. Yüksek lisans eğitimi sırasında ilgili alanlarda karar almayı desteklemeyi amaçlayan analitik yöntemler ve Yöneylem Araştırması tekniklerini uygulama konusunda becerilerini geliştirdi. Ayrıca öğretim asistanı olarak görev alarak akademik ve mesleki deneyimler kazandı.

Şu anda HEC Montreal’de Lojistik ve Operasyon Yönetimi Bölümü üçüncü sınıf doktora öğrencisi olarak eğitimine devam etmektedir. Doktora tezi insani yardım operasyonlarında tedarik zinciri ağı tasarımı ve yönetimi üzerine odaklanmaktadır. Doktora eğitimi sırasındaki akademik başarılarından dolayı, Yabancı Öğrenciler için Başarı Bursu Programı (PBEEE), Foundation J. Armand Bombardier Bursu ve CIRRELT Doktora Mükemmellik Bursu dahil olmak üzere prestijli ödüller ve burslar almıştır.

Ece Nur Balık

Ece Nur Balık (IE), Koç Topluluğu Şirketlerinden biri olan KoçZer’de İş ve Veri Analisti olarak çalışmaktadır. Lisans ve Yüksek Lisans eğitimlerini Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde yüksek onur derecesi ile tamamlayan Ece Nur, lisans eğitimi sırasında okulumuzun sunduğu kredisiz yaz stajı programlarıyla Kahve Dünyası ve Fiba Commercial Properties şirketlerinde gönüllü stajlar yaptı. Okulumuzun başarılı öğrenciler için düzenlediği yurt dışı staj programına seçilerek, Romanya’da bulunan Anchor Group’da farklı bir kültürde iş hayatını görme fırsatı yakaladı. Ece Nur, kendisine mesleki açıdan çeşitli bakış açıları kazandıran stajlarını Adel Kalemcilik ve DHL Supply Chain şirketlerinde tedarik zincirinde değer yaratma ve iş süreçlerinde verimlilik sağlama üzerine gerçekleştirdi.

Erasmus öğrenci değişim programı ile Finlandiya’da 4 ay eğitim gören Ece Nur, sonraki sene de Hollanda’da gerçekleşen Joost Peters Student Business Challenge vaka analizi çalışmasında okulumuzu temsil eden öğrencilerden biri olarak lisans döneminde farklı kültürlerden öğrencilerle birlikte projeler geliştirdi.

Lisans eğitiminin devamında başladığı yüksek lisans programında tezi için danışmanı Prof. Dr. Ali Ekici liderliğinde kombinatoryal optimizasyon literatüründe yeni bir konu olan “Çatışmalarla Açık Uçlu Kutulama Problemi” üzerine çalışarak çeşitli algoritmaları bu probleme adapte etti, bu algoritmalardan daha iyi performans gösterecek bir metasezgisel algoritma geliştirdi ve çalışmalarını ISCO2022 (International Symposium on Combinatorial Optimization) konferansında sundu.

Farzad Avishan

Farzad, doktorasını Endüstri Mühendisliği alanında tamamladı. Doktora tezi, belirsizlik altında optimizasyona odaklanmış olup, aynı zamanda birden fazla araştırma çalışmasına katılımını içeriyordu. Şubat 2023'te tezini başarıyla savundu ve doktora çalışmalarının son yılında Özyeğin Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde üstün araştırmacı olarak ödüllendirildi. Ayrıca, Binghamton Üniversitesi'nden akademisyenlerle işbirliği yaparak üniversitenin servis ağındaki elektrikli otobüs seferlerinin problemini çözmeye çalıştı. Farzad doktora çalışmaları sırasında ders asistanlıkları yapmış ve üniversitede araştırma görevlisi olarak da görev almıştır.

Farzad şu anda, Farzad HEC Montréal'de post-doktora çalışmalarına devam ederken, bir yandan da Kanada'nın en büyük enerji şirketi ve aynı zamanda önemli bir küresel hidroelektrik sağlayıcısı olan Hydro Quebec'in, envanter yönlendirme ve dağıtım sorunları üzerine çalışmaktadır. Bununla birlikte, ulaşım optimizasyonu ve belirsizlik altında optimizasyon projelerini sürdürürken, özellikle toplu taşımacılığa odaklanmaktadır. Farzad, lojistik alanında saygın araştırma enstitülerinden Cirrelt ve GERAD'ın da üyesi olarak aktif olarak görev almaktadır.