Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

3 Lisans Mezunu

3 Lisans Mezunu

Endüstri Mühendisliği

Lisans eğitimini Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde tamamlayan mezunlarımızın güncel başarı hikayelerini bu sayfadan sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Okan Dursun

Okan Dursun (IE), 2022’de Birleşmiş Milletler tarafından seçilen, insanlar ve gezegen için daha adil bir gelecek sağlama çabalarının takdir edildiği 17 yeni Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları genç lideri arasında yer aldı. Yeni genç liderler, bu yılın başlarında yapılan ve 190'dan fazla ülkeden 5.400'den fazla başvuruyla sonuçlanan açık bir başvuru çağrısının ardından seçildi.

2016'da lansmanından bu yana, girişim dünya çapında milyonlarca gence ulaştı. 17 genç líder arasında bir astronot, bir şair ve bir Paralimpik madalya sahibi var. Diğerleri sanatçılardan iklim girişimcilerine ve eğitim yenilikçilerine kadar uzanıyor. Genç liderler arasında Türkiye’den Twin isimli uluslararası eğitim teknolojileri girişiminin kurucularından Okan Dursun da yer alıyor.

Okan Dursun, gençleri yarının fark yaratanları olarak yetiştirmek için bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) öğrenimini SKA eğitimleriyle birleştiren dünyanın ilk eğitim-teknoloji şirketi Twin’in kurucu üyesi. Twin Bilim, Twin STEM Kitleri ve Twin mobil uygulaması ile 70'den fazla ülkede bir milyondan fazla gence ulaştı. Twin, Dünya Ekonomik Forumu tarafından “Teknoloji Öncüsü” olarak kabul edildi, BETT Awards 2020 ve Avrupa Oyuncak Endüstrisi'nden Silver Play for Change Ödülü'nü kazandı.

Okan, üniversitede öğrenciyken YGA (Young Guru Academy) isimli STK ile yolculuğuna başladı. Gönüllülük yoluyla mülteciler, yetimler, görme engelliler ve diğerleri için etki odaklı projeler geliştirmek üzere 50.000 başvuru arasından 50 genç yetenekten biri olarak seçildi. Dünya çapında eğitimdeki eşitsizliği ortadan kaldırma konusunda tutkulu olan Okan, aynı zamanda Dünya Bilim Hareketi adlı bir sosyal sorumluluk projesine de öncülük ediyor.

Berke Söylemezoğlu

Berke Söylemezoğlu (IE), P&G'de marka müdürü olarak çalışmaktadır. Öğrencilik döneminde üniversitenin sağladığı sosyal aktivitelere büyük önem veren Berke, ÖzÜ macerasının ilk 3 senesinde Oda Tiyatrosu ile 5 tiyatro oyununda rol aldı, festivallere katıldı. Ardından arkadaşlarıyla birlikte kurduğu ÖzÜ Operations Research Kulübü’nde başkanlık görevini yürüttü. Kulüp, 2 sene içerisinde Özyeğin’in en aktif ve kalabalık kulübü haline geldi.

Yaz dönemlerinde 2 ay Litvanya, 2 ay Finlandiya’da gönüllülük programlarına katılan Berke, ekip liderliği yaptı. Bu sayede farklı ülke ve kültürlerden insanlarla beraber çalışma şansını yakaladı. Ayrıca Özyeğin Üniversitesi’nin yeni girişli öğrencilerin okula daha rahat alışması için kurguladığı Peer Advisor programında da Peer Advisor olarak görev aldı. Mezun olduktan sonra da podcast’ler kaydederek ve üniversite öğrencilerine mentorluk sağlayarak deneyimlerimi aktarmaya devam etti.

Özyeğin Üniversitesi’nin sektörel eğitimi ana odak noktalarından birisi olarak benimsemesi sayesinde, henüz 1. Sınıf öğrencisiyken FİBA Grup bünyesindeki Fiba Banka ve GAP şirketlerinde kredisiz staj yapma fırsatı elde eden Berke, ardından sırasıyla Philip Morris, Bayer, Coca Cola İçecek şirketlerinde yaptığı stajlar sayesinde iş deneyimleri edindi. Endüstri mühendisliği bölümünün bitirme tezi dersi kapsamında Unilever ile yaşadıkları gerçek bir sorun üzerinde çalışma ve bu soruna akademisyenlerimizin de desteğiyle çözüm bulma şansı yakaladı.

2020 Bahar döneminde, önce Deloitte Danışmanlık şirketinde İş Analisti olarak başlayıp, sonrasında P&G’ye geçerek Marka Müdürü olarak çalışmaya başlayan Berke, hâlen bu pozisyonda çalışmalarını sürdürüyor.

Cem Anıl Arslan

Cem Anıl Arslan (IE), yönetim danışmanlığı alanında faaliyet gösteren McKinsey & Company firmasında veri bilimi uzmanı olarak çalışıyor. Enerji sektöründe analitik çalışmalar yapan Cem, endüstri mühendisliği öğreniminde kazandığı optimizasyon teknikleri ve makine öğrenmesi bilgilerini analitik yetenekleriyle birleştirerek enerji sektöründe kârlılığı artırmaya yönelik çalışmalar ve aynı zamanda karbon ayak izinin azaltılmasına yönelik projeler yürütüyor.

Cem, Özyeğin Üniversitesi’nde Endüstri Mühendisliği eğitiminin yanı sıra Bilgisayar Mühendisliği yan dal eğitimini de aldı. 2017’de bölüm birincisi olarak mezun olan Cem, Yapay Zeka alanındaki yüksek lisansını KU Leuven’de yüksek onur derecesiyle tamamladı. Hâlen çalışmakta olduğu McKinsey & Company firmasında enerji sektörü çalışmalarına odaklanarak aralarında Türkiye, Tayland, Malezya ve Azerbaycan’ın da yer aldığı pek çok ülkede projeler geliştirdi.

Projelerinde karmaşık kimyasal reaksiyonlar ve çeşitli optimizasyon algoritmalarına dayalı makine öğrenme teknikleri kullanarak kârlılığı artıracak modeller geliştirdi. Cem, danışmanlık görevlerine ek olarak, analitik modellerin etkin şekilde kullanılabilecei doğru bir yazılım altyapısını kurma ve bu yapının kullanıcılar tarafından benimsenmesini sağlayarak, analitik çözümlerin gerçek sonuçlar üretmesini destekleyici dijital dönüşümü yönetme görevlerini de sürdürüyor. Daha verimli operasyonlar sayesinde de hem karbon izini, hem de hammadde tüketimini azaltıcı projeleriyle Cem, Dünya Ekonomi Forumu’nda adından söz ettirdi.